5 tips voor de laatste dagen vakantie.

5 tips voor de laatste dagen vakantie

We hebben nog een aantal dagen extra vakantie. Joepie! Maar wat kan ik doen met mijn kids? Het weer lijkt nog goed mee te vallen. Dus.... Hier gaan we dan!

 

 1. Stabbelwandeling in Westerlo: Vorige week zijn we gaan wandelen in Westelo. De wandeling vertrekt aan de abdij van Tongerlo, hier kan je gemakkelijk parkeren. Van hieruit vertrek je voor een wandeling van ongeveer 5 km (de korte Stabbel) of 11 km (lange Stabbel). Wij kozen met Mare voor de korte wandeling van ongeveer 5 km. Onderweg moesten we op zoek naar allerlei vruchten. Zo moet je op iedere locatie op zoek naar iets wat niet op het feest aanwezig is. Je kan een wandeling maken in Westerlo, Laakdal, Geel, Herselt, Meerhout en Hulshout. De brochure kan je downloaden op de website van toerisme Westerlo.
 2. Kabouterberg in Kasterlee: In Kasterlee kan je ook in de winter terecht op de Kabouterberg. Super fijn om met de kindjes rond te wandelen en op zoek te gaan naar de kabouters. Taarten bakken in de grote zandbak kan je ook steeds doen. In de winter zijn er geen vertellingen. Maar er is wel een super fijn alternatief! De grote kabouterverhuis, je kan hiervoor een tablet huren bij toerisme Kasterlee. Het is een korte tocht van 1,5 km en is geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar. (Extra pluspunt: ik heb deze verhaaltjes ooit uitgeschreven en laten filmen tijdens mijn opleiding)
 3. Wandelen in het bos: Je hebt zeker wel ergens in de buurt een bos. Trek je laarzen aan en ga wandelen in het bos. Springen in de plassen, op zoek gaan naar paddenstoelen, dennenappels enzovoort. Kinderen hebben niet veel nodig om zich te amuseren en hun fantasie is eindeloos! Neem een zakje mee en ga op zoek naar al deze dingen en neem ze mee naar huis (enkel de blaadjes en vruchten die op de grond liggen). Hiermee kan je zeker thuis nog dingen knutselen.
 4. Knutselen: Je hoeft helemaal geen knutselwonder te zijn om iets fijn te maken met jouw kids. Wij hebben vorige week een huisje gemaakt. Met al dat online shoppen had ik wel wat (grote) dozen verzameld. Hier hebben we huisjes van gemaakt: een groot huis voor Mare en een kleiner voor Jul. Al vindt Jul het grote huis wel fijner dan zijn kleinere huis. Maak een deur en enkele raampjes en dit zorgt voor uren speelplezier! Nog een leuke extra hierbij is om de huizen te schilderen. Met de verf van ökoNORM kunnen zelfs de allerkleinsten zich naar hartenlust amuseren. 
 5. Spelletjes spelen: niets fijner dan samen met jouw zoon of dochter spelletjes te spelen. Zo zijn we toch ook nog educatief bezig op een speelse manier. Met de spelletjes van Londji kunnen we onze kinderen stimuleren voor hun ruimtelijk inzicht verder te ontwikkelen. Zo is het spelletje Matilda & her little friends een echte aanrader voor klein en groot. De spelletjes zijn leuk vormgegeven en ecologisch gemaakt. Dubbele win-situatie! 

Hopelijk amuseren jullie je nog met jullie kids de volgende dagen! Als jullie zelf nog leuke tips hebben, mogen jullie die steeds delen.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  lief van sinay (woensdag, 11 november 2020 12:54)

  Dank je wel voor de tip 'stabbelwandeling', die heb ik op ons lijstje gezet!
  Heb je mama gemeld dat er op het Zilvermeer een hele leuke loopt: https://toerisme.gemeentemol.be/activiteitendetail/17235/de-speurtocht-van-heksemie. Wij hebben die met onze kleinkinderen ook gedaan en daarna heerlijk gespeeld in de speeltuin.